sobota, 14 listopada 2015

Fasolka w pomidorach z ziołami

Szybki sobotni obiad dla zapracowanych:)


Fasolka w pomidorach z ziołami.




SKŁADNIKI:
1 puszka białej fasoli
1 mała cebula
1 puszka pomidorów
5 kabanosów bezglutenowych
2 łyżki oliwy
1 ząbek czosnku
1 łyżka ksylitolu
sól himalajska /lub inna


zioła:
natka pietruszki
majeranek

Przygotowanie:
Cebulę dusimy na oliwie z odrobiną wody, gdy będzie miękka dodajemy pokrojone w małe plasterki kabanosy i jeszcze chwilkę razem dusimy. Następnie wlewamy zblendowane wcześniej pomidory w puszce, przeciśnięty przez praskę czosnek i fasolę , całość doprawiamy i gotujemy  10 minut. Na końcu dodajemy zioła.

SMACZNEGO! 

Wartość energetyczna w 100 g :
ok 300 kcal
17 g białka
13 g tłuszczu

39 g węglowodany

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz