czwartek, 26 listopada 2015

Kokosowe trufle z kaszy jaglanej

 Dziś naszła nas wielka pokusa na coś słodkiego. Może to ta pogoda. (Aura nie sprzyja;)  Czasu jak zawsze mało. Więc idealnie  wpasowały się tu trufle kokosowe z kaszy jaglanej. Uwielbiamy je. Są delikatne, rozpływają się w ustach  Znikają równie szybko jak się je robiJ
HIT! Zdrowa i pyszna alternatywa dla dzieciaczków. Gotowa w kilka chwil.  Co tu dużo pisać łapcie przepisJ





Składniki:
1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
2 szklanki wiórków kokosowych
1/4 szklanki mleka kokosowego (lub innego)
1/2 szklanki zmielonego ksylitolu

Przygotowanie:
 Do ugotowanej kaszy dodaję ksylitol i wiórki kokosowe. Pół szklanki wiórek  zostawiam na obtaczanie trufli. Dodaję mleko i blenduje około 5 minut do całkowicie gładkiej konsystencji. Na koniec formuje małe kuleczki i obtaczam w wiórkach. Pozostawiam w lodówce do schłodzenia. Smacznego J

1 komentarz:

  1. Przepis genialny w swojej prostocie :) nawet antyfanom kaszy jaglany smakowało ;)

    OdpowiedzUsuń