środa, 4 listopada 2015

Mus czekoladowy z żurawiną

Na dworze piękne słońce, chłodno i rześko. Taka jesień jest urokliwa:)
Tymczasem jeśli macie wolne 5 minut i chęć na obłędny podwieczorek to jeszcze zdążycie wrzucić go do lodówki.
Nie wiem kim jest ten kto wymyślił, że wodę z ciecierzycy można zamienić w idealną, sztywną pianę niczym nie różniącą się od tej z białek jaj, ale jest geniuszem!


MUS CZEKOLADOWY Z ŻURAWINĄ- idealnie delikatny i pyszny


czekolada gorzka BG. 1 tabliczka
woda po odcedzonej z puszki ciecierzycy
żurawina suszona
mleko roślinne 150 ml
miód/ ksylitol


Wodę po ciecierzycy ubić na sztywną pianę, czekoladę rozpuścić w mleku i dodać miód 1 łyżka (ksylitol lub co używacie). Przestudzić czekoladę i łyżką połączyć z pianą. Włożyć do lodówki na kilka godzin (najlepiej całą noc). Przed podaniem posypać suszoną żurawiną.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz