Wielbicielom słodkich śniadań na pewno
przypadnie do gustu Jest prosty, szybki i łatwy w przygotowaniu. Najlepiej
smakuje w jesienne chłodne poranki, kiedy zapach cynamonu unosi się w całym domu. Spróbujcie !
Składniki na 2 porcje :
Ryż -1/2 woreczka
Mleko kokosowe 250
ml
Odrobina wody do
podlania
Cynamon- szczypta
Jajko- 1 sztuka
Miód, cukier
trzcinowy lub inny- 1 łyżka
Jagody – opcjonalnie/
wg uznania
Laska wanilii-opcjonalnie
½ sztuki
Przygotowanie:
Do mleka dodać ryż i
gotować na wolnym ogniu ok 15-20 minut.
W razie potrzeby podlać
wodą.
Jajko roztrzepać z
miodem lub cukrem trzcinowym i dodać do ugotowanego już ryżu. ( do masy jajecznej dodaj łyżkę ugotowanego na mleku ryżu i dopiero wlej do całości) .Wymieszać i
gotować na najmniejszym ogniu przez 2 minuty. Dodać wanilię i cynamon. Podawać
z jagodami.
SmaznegoJ
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz