Coś ostatnio u nas bardzo słodko . Dziś też troszkę deserowo . Odkąd mój mały sportowiec rozwinął
skrzydła więcej tu węglowodanowych posiłków.
Dziś przedstawiam wam wyjątkowo delikatny i niesamowity deser .
Musicie go zrobić!
Składniki :
Kasza jaglana- 100 g
Mleko Kosowe - 1 szklanka
Woda- 1 szklanka
Wanilia – 1 laska
Ksylitol/miód
Gorzka czekolada min 70% kakao
Truskawki lub inne owoce
100 g
Przygotowanie:
Kaszę opłucz gorącą wodą. Gotuj na małym ogniu w wodzie i mleku 15-18
minut.
Zmiksuj na krem, z wanilią i 2 łyżkami miodu. Czekoladę rozpuść
i polej nią krem. Na górę ułóż owoce.
Włóż do lodówki na 1 godzinę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz