Dzisiaj coś słodkiego. Wyśmienite , wilgotne ciasto z
fasoli!
Bez glutenu i bez mąki J
Jest tak proste, że wyjdzie każdemu !
Ładnie wyrasta, można przełożyć kremem i stworzyć idealny
torcik J
ZAPRASZAMY
Składniki:
2 puszki czerwonej fasoli
3 jaja
1 łyżka mielonego lnu
2 banany
3 łyżki karobu (lub kakao)
¾ szklanki ksylitolu
1 łyżeczka proszku do pieczenia bez glutenu (można pominąć)
Przygotowanie:
Fasolę z puszki przepłukać, dodać jaja, banana i zmiksować.
Osobno wymieszać ksylitol, karob, len i proszek do pieczenia. Połączyć
składniki i miksować przez chwilę do połączenia. Blaszkę o wymiarach 22 cm
wyłożyć papierem do pieczenia i wylać ciasto. Piec ok 50 min do suchego
patyczka w temp 180 stopni.
Do kremu:
Mascarpone 200 g
Śmietanka 200 ml
Lub mleczko kokosowe 1 puszka u nas firmy Real thei
Ubić śmietankę z mascarpone lub ubić mleczko kokosowe. Według
uznania. Schłodzić.
Udekoruj dowolnymi owocami. Świetnie smakuje z fużeliną
wiśniową, jagodami lub truskawkami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz