Szybki sobotni obiad dla zapracowanych:)
Fasolka w
pomidorach z ziołami.
SKŁADNIKI:
1 puszka białej fasoli
1 mała cebula
1 puszka pomidorów
5 kabanosów bezglutenowych
2 łyżki oliwy
1 ząbek czosnku
1 łyżka ksylitolu
sól himalajska /lub inna
zioła:
natka pietruszki
majeranek
Przygotowanie:
Cebulę dusimy na oliwie z odrobiną wody,
gdy będzie miękka dodajemy pokrojone w małe plasterki kabanosy i jeszcze
chwilkę razem dusimy. Następnie wlewamy zblendowane wcześniej pomidory w puszce, przeciśnięty przez praskę czosnek i fasolę , całość doprawiamy i gotujemy 10 minut. Na końcu dodajemy zioła.
SMACZNEGO!
Wartość
energetyczna w 100 g :
ok 300 kcal
17 g białka
13 g tłuszczu
39 g węglowodany
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz