Na dworze piękne słońce, chłodno i
rześko. Taka jesień jest urokliwa:)
Tymczasem jeśli macie wolne 5 minut i
chęć na obłędny podwieczorek to jeszcze zdążycie wrzucić go do lodówki.
Nie wiem kim jest ten kto wymyślił, że
wodę z ciecierzycy można zamienić w idealną, sztywną pianę niczym nie różniącą
się od tej z białek jaj, ale jest geniuszem!
MUS
CZEKOLADOWY Z ŻURAWINĄ- idealnie delikatny i pyszny
czekolada gorzka BG. 1 tabliczka
woda po odcedzonej z puszki ciecierzycy
żurawina suszona
mleko roślinne 150 ml
miód/ ksylitol
Wodę po ciecierzycy ubić na sztywną
pianę, czekoladę rozpuścić w mleku i dodać miód 1 łyżka (ksylitol lub co
używacie). Przestudzić czekoladę i łyżką połączyć z pianą. Włożyć do lodówki na
kilka godzin (najlepiej całą noc). Przed podaniem posypać suszoną żurawiną.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz