Crumble czyli owoce pod kruszonką.
Składniki (
na 2 porcje jak na zdjęciu, 2 małe naczynka żaroodporne) :
Owoce u mnie maliny, jagody , Jeżyny, porzeczka -250 g
Kruszonka : mąka gryczana 2 łyżki , masło 2 łyżeczki, ksylitol 1 łyżeczka
Miód – 1 łyżeczka
Śmietanka 36% - ubijamy z odrobiną ksylitolu
Przygotowanie:
Owoce wkładam do naczynia żaroodpornego zalewam łyżeczką miodu.
Z mąki, ksylitolu i masła ugniatam kruszonkę, którą wysypuję na owoce. Zapiekam
w piekarniku w temp 200 stopni 15 min jeśli
owoce są mrożone, a 10 jeśli świeże. Podaję z łyżką bitej śmietany.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz