środa, 23 marca 2016

batoniki daktylowo-kokosowe

Kuchenne przygotowania do świąt, zaczęłyśmy robiąc  zakwas na gryczany żur. No i póki co to byłoby na tyle. Trening Zuzi do samego piątku więc potrzebne wsparcie w postaci zdrowej energii.  Jeśli macie ochotę na szybkie i pyszne batoniki daktylowo-kokosowe zapraszamy po przepis.




Składniki:

Daktyle świeże lub suszone 200 g
Wiórki kokosowe 100 g
100 g suszonej żurawiny
Sok z połowy pomarańczy
Skórka z pomarańczy

Przygotowanie:

Daktyle zblenduj z wiórkami, żurawiną, sokiem z pomarańczy i otarta skórką( wcześniej sparz pomarańcz.)
Jeśli używasz suszonych daktyli zalej je wcześniej gorącą wodą i zostaw na 15 minut.
Małą blaszkę wyłóż papierem i na nią przełóż masę. Ugnieć dokładnie ręką wierzch w celu wyrównania powierzchni .

Włóż do lodówki na 1 godzinę. Krój na podłóżne batoniki.

SMACZNEGO:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz