poniedziałek, 7 marca 2016

Deser z kaszy jaglanej z gorzką czekoladą i owocami

Coś ostatnio u nas bardzo słodko . Dziś też troszkę  deserowo . Odkąd mój mały sportowiec rozwinął skrzydła  więcej tu węglowodanowych posiłków.
Dziś przedstawiam wam wyjątkowo delikatny i niesamowity deser . Musicie go zrobić!



Składniki :
Kasza jaglana- 100 g
Mleko Kosowe - 1 szklanka
Woda- 1 szklanka
Wanilia – 1 laska
Ksylitol/miód

Gorzka czekolada min 70% kakao

Truskawki  lub inne owoce 100 g

Przygotowanie:

Kaszę opłucz gorącą wodą. Gotuj na małym ogniu w wodzie i mleku 15-18 minut.

Zmiksuj na krem,   z wanilią i 2 łyżkami miodu. Czekoladę rozpuść  i polej nią krem. Na górę ułóż owoce. Włóż do lodówki na 1 godzinę.  

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz