wtorek, 3 maja 2016

Ostra zupa z wołowiną i czarną fasolą

Dziś coś dla osób lubiących konkretyJ . Wysokobiałkowa ostra, zupa z wołowiną i czarną fasolą.  Łatwa i szybka w przygotowaniu . Zapraszam na bloga.



Składniki na 1 porcję:

Wołowina 100 g
Czarna fasola (puszka) 2 łyżki
Kukurydza 1 łyżka
Pieczarki- 3 sztuki
Papryka- ½ sztuki
Cebula szalotka- 1 sztuka
Pomidory w puszce- 100 g
Oliwa 1 łyżka
Przyprawy:
 Papryka słodka i ostra
Sól
Bazylia
  
Sposób przygotowania:
Na oliwie z odrobiną wody poddusić cebulę i paprykę do miękkości ( ok 10 minut). Osobno dusić mięso doprawione mocno papryką słodką i ostrą, solą. Dodać do warzyw. Następnie wrzucić pomidory i resztę warzyw, doprawić do smaku. Dusić 20 minut





1 komentarz:

  1. Jakiej firmy przypraw używasz? Na wszystkich jakie spotkałam jest informacja, że może zawierać gluten :/

    OdpowiedzUsuń