niedziela, 7 lutego 2016

Mus bananowy z liczi i roszponką, sosem malinowo- pomarańczowym i patkami owsianymi.

 Chroniczny brak czasu zmusza nas do tego, aby nasze posiłki były nie tylko zdrowe, pyszne, ale przede wszystkim ich przygotowanie nie zajmowało więcej niż 10 minut naszego cennego czasu. Zwłaszcza jeśli chodzi o śniadanie.
Mam dziś dla was przepis na energetyczne, wartościowe śniadanko które smakuje i małym i dużym łasuchom.






Składniki na 1 dużą porcję:

1 banan
2 łyżki mleka u mnie ryżowe lub 2 łyżki jogurtu ( można pominąć ten punkt)
2 garście roszponki
3 owoce liczi

---Całość blendujemy do uzyskania gładkiej masy.

Sos malinowy:

100 g malin świeżych lub mrożonych
Sok z połowy pomarańczy
1 łyżeczka nasion chia
---Całość blendujemy

4 łyżki płatków owsianych  bezglutenowych ( u nas Incola)

 Wylewamy warstwowo, na górę dodajemy płatki owsiane.

SMACZNEGO:)

Wartość odżywcza:

Ok 417 kcal
B- 13 g ( zależne od tego czy użyjesz jogurtu, mleka czy samych owoców)
T- 5,6 g
W- 90 g 

2 komentarze: