Jeśli
nie macie ochoty więcej niż dziesięć minut poświęcić na
przygotowanie czegoś pysznego polecam mój ulubiony keks
bananowy z gorzką czekoladą. Sprawdza się na II śniadanie do
szkoły czy dodatek do kawy u nas też jako uzupełnienie
węglowodanów po długim treningu córki . Oczywiście w
kontrolowanych ilościach:)
przygotowanie czegoś pysznego polecam mój ulubiony keks
bananowy z gorzką czekoladą. Sprawdza się na II śniadanie do
szkoły czy dodatek do kawy u nas też jako uzupełnienie
węglowodanów po długim treningu córki . Oczywiście w
kontrolowanych ilościach:)
Składniki :
½ szklanka mąki amarantusowej
1 szklanka mąki gryczanej
2 dojrzałe banany
1/3 szklanki oleju kokosowego(roztopionego i przestudzonego)
2 łyżeczki bg proszku do pieczenia
Szczypta soli
1/3 szklanki mleka (u nas kokosowe)
1/3 szklanki cukru lub 3 łyżki ksylitolu
Gorzka czekolada 90%
Olej mieszam z cukrem, mlekiem i rozgniecionym widelcem bananem.
Mieszam trzepaczką.
Osobno łącze mąki z proszkiem do pieczenia i solą. Dodaję suche
do mokrych produktów, mieszam . Na koniec wsypuję startą gorzką czekoladę,
delikatnie mieszam. Wylewam do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia.(wymiary 22 x 11) Piekę 50 min w temp
180 stopni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz