Dziś propozycja bezglutenowego, Wege dania, które z powodzeniem
możemy zastosować na diecie redukcyjnej. Jest bardzo szybkie i proste w przygotowaniu i smakuję naprawdę
rewelacyjnie. Jest to spora dawka żelaza witaminy C, A i innych składników odżywczych.
Tak więc na zdrowie!
PRODUKTY na ok 3
porcje :
1 średnia cukinia
1 cebula
1 ząbek czosnku
Papryczka chili
Pietruszka natka
2 łyżki oliwy
cytryna
1 łyżka Ziaren słonecznika
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA:
Na patelni dusimy
cebulę . Cukinie obraną lub nie, kroimy w cienkie paski lub obieraczką strugamy
paski. Dodajemy do cebuli dusimy maksymalnie 5 min (do miękkości) . Dodajemy
papryczkę chili.
Pietruszkę z czosnkiem , sokiem z cytryny i oliwą blendujemy
na gładko. Pesto dodajemy do reszty składników. Posypujemy prażonymi ziarnami
słonecznika.
1 porcja to ok 200
kcal.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz