Jesień zawitała na dobre, wiec u nas też bardzo jesienne muffiy
.
Motyw słodkiej niedzieli zostanie już chyba na stałe;)
Dzisiejszy przepis będzie idealny dla osób które w 10 minut chcą
wyczarować coś słodkiego i pysznego.
Jabłkowe muffiny z cynamonem i konfiturą śliwkową
Składniki:
100 g mąki gryczanej
50 g mąki amarantusowej
100 g mąki ryżowej
2 jaja
200 g jogurtu naturalnego
50 ml oleju kokosowego
2 duże jabłka
1 łyżeczka proszku do pieczenia
3 łyżki ksylitolu lub 100 g cukru
Cynamon 1 łyżeczka
Sposób przygotowania:
Mąki wymieszać z
proszkiem do pieczenia, cynamonem i cukrem . Osobno połączyć jaja z jogurtem i roztopionym
ostudzonym olejem. Całość połączyć i dodać drobno posiekane jabłka. Wymieszać.
Piec w temp 180 stopni ok 35 min do suchego patyczka.
Podawać z konfiturą śliwkową.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz