niedziela, 10 stycznia 2016

Crumble czyli owoce pod kruszonką.


Crumble czyli owoce pod kruszonką.




Składniki ( na 2 porcje jak na zdjęciu, 2 małe naczynka żaroodporne)  :   

Owoce u mnie maliny, jagody , Jeżyny, porzeczka -250 g
Kruszonka : mąka gryczana 2 łyżki , masło 2 łyżeczki,  ksylitol 1 łyżeczka
Miód – 1 łyżeczka
Śmietanka 36% - ubijamy z odrobiną ksylitolu
  
 Przygotowanie:

Owoce wkładam do naczynia żaroodpornego zalewam łyżeczką miodu. Z mąki, ksylitolu i masła ugniatam kruszonkę, którą wysypuję na owoce. Zapiekam w   piekarniku w temp 200 stopni 15 min jeśli owoce są mrożone, a 10 jeśli świeże. Podaję z łyżką bitej śmietany.

  
 SMACZNEGO!:)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz