czwartek, 7 stycznia 2016

Bezglutenowe marchewkowe kopytka

Każdy kto lubi kluski z całą pewnością polubi też ten przepis. Jest to fajna propozycja posiłku dla dzieci. Moja Zuzia bardzo je lubi. Można też próbować dodać np. szpinak lub brokuł zamiast marchewki. Może uda się przemycić trochę warzyw niejadkowi?  



Składniki:
1 duża marchew
500 g ziemniaków
½ szklanki skrobi ziemniaczanej

1 jajko

 Sposób przygotowania:

Ziemniaki i marchewkę gotuję (osobno).Warzywa przeciskam przez praskę, studzę, doprawiam solą . Dodaję mąkę i jajko, mieszam i formuje  jak na standardowe kopytka. Gotuję do wypłynięcia. Podaję z jogurtem naturalnym i posypane słodką papryką . Do tego surówka z roszponki z rzodkiewką. 

SMACZNEGO!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz