czwartek, 29 października 2015

Bezglutenowa tortilla z kurczakiem i warzywami

Kolorowe tortille to fajna propozycja na domowe przyjęcia czy inne spotkania. U nas  to również dobry sposób na zjedzenie porządnej porcji warzyw u córki. 
Lubię takie przepisy gdzie każdy może wrzucić to co lubi. Tak więc pozostawiam przepis.
 Próbujcie, modyfikujcie  i dzielcie się opinią J


Na ciasto:
1,5 szklanki mleka np. ryżowego (lub każde inne)
500 g mąki ryżowej
Woda mineralna gazowana
1,5 łyżeczki oregano
Sól himalajska(lub inna)

5 łyżek oliwy


Środek:

Papryka czerwona
Kurczak (grillowany, duszony wg. Uznania)
Cebula czerwona
Kukurydza
Pomidor
Ogórek
Sałata lodowa, szpinak lub inne zielone

Sos czosnkowy:

Jogurt naturalny
Czosnek
Sól
koperek



Sos pomidorowy:

Pomidory w puszce
 bazylia
Sol
Ksylitol



Placki smażę na beztłuszczowej patelni . Zawijam z kurczakiem, warzywami i wybranym sosem. 



2 komentarze:

  1. Heeeej :)

    Czy można dodać coś zamiast mąki ryzowej która ma niestety wysoki ig?

    Pozdrawiam
    Kasia

    OdpowiedzUsuń
  2. Spróbuj mąki z ciecierzycy. Często jej używam też do naleśników.:)

    OdpowiedzUsuń