niedziela, 8 listopada 2015

Słodka niedziela- serniczki z czereśniami

 Lubię ten czas kiedy  w niedzielne popołudnie siadamy sobie razem i  bez pośpiechu pijemy kawę.  Do tej kawy zawsze musi być coś dobrego. Od dłuższego czasu chodził za mną sernik, ale jednak poszłam na łatwiznę i wybrałam bardzo mało wymagające serniczki z czereśniami. Są puszyste, pyszne i wszystkim smakują. Spróbujcie sami!
Możecie przygotować je w papilotkach lub małych naczynkach żaroodpornych lub na niewielkich formach (jak u mnie).




Składniki:
500 g sera twarogowego chudego
2 białka lub woda po ciecierzycy z puszki
2 łyżki miodu
100 g owoców ( u mnie czereśnie z kompotu)

Przygotowanie:
Ser z miodem blendować do uzyskania gładkiej masy.
Białka lub wodę z ciecierzycy ubić na sztywną pianę i połączyć z masą serową. Wylać na wyłożoną papierem do pieczenia formę. Na górę poukładać owoce. (Piec w temp 180 stopni przez 40 minut)  lub do papilotek (piec 30  minut, temp. 180 )  

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz